Lätkän F1-juniorit kultaan VIP-turnauksessa Kuortaneella
Julkaistu: 16.04.2019 00.00

Lätkän F1-juniorit kultaan VIP-turnauksessa Kuortaneella

Kuortaneella pelattiin kiekkoliiton järjestämä kuuden joukkueen AA-tason VIP-turnaus 12.-14.4.2019. Alkusarjassa kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan ja siitä sijoitusten mukaan pelattiin finaali-,pronssi- ja sijoitusottelut. Lätkä peittosi alkusarjassa Hermeksen kaksi eri joukkuetta, LäKin ja SoTin. Pelit olivat kokolailla tasaisia ja peleissä sai jännittää loppuun asti. Turnauksen ainoa tappio koettiin LaJylle ja se tuli murheellisin lukemin 10-2. Pelin jälkeen pettynyt päävalmentaja, nuorta Risto Dufvaa ulkoisesti muistuttava ja Tami Tammista usein siteeraava Ilkka Leivo totesi: "Meillä oli plan, 60 minutes pressure, mutta veljet eivät pystyneet noudattamaan sitä."

Pelit näkyivät suorana myös kiekkotuubin youtube-kanavalla, niin vanhemmat ja ystävät pystyivät seuraamaan pelejään kotoa käsin reaaliajassa. Sunnuntai iltapäivällä oli finaalin aika ja vastassa alkusarjassa Lätkän kylvettänyt LaJy. Peli oli korkea tasoinen ja todella tasainen. LaJy karkasi 1-0 johtoon ensimmäisen erän lopussa. Lähes heti perään nähtiin ottelun kulminaatiopiste. LaJy sain rangaistuslaukauksen, mutta huikean ottelun Lätkän maalilla pelannut Aleksi Moisio torjui rankkarin viileästi päällään ja tauolle mentiin LaJyn maalin johdossa. Toiseen erään Lätkä tuli hyvällä vauhdilla ja tasoitusta juhlittiin, kun toista erää oli pelattu vain 10 sekuntia. Tästä eteenpäin peli rullaili kivasti Lätkän tahdissa ja kannua päästiin lopulta nostelemaan 3-1 voitolla. Juhlat alkoivat niin kentällä kuin katsomossa.

Turnaus oli hyvin järjestetty ja pojilla oli muutakin virikettä reissulla kuin vain jääkiekko. Alkulämmöt vedettiin turnauksen jäjestäjän toimesta. Iltaisin iltapalaa oli tarjolla leirinuotiolla, myös rantasauna ja avanto oli käytettävissä. Yhtenä iltana oli myös tunnin mittainen bubble ball-peli, joka koettiin mieluisaksi. Pelaajille turnaus jätti varmasti mukavan fiiliksen hyvin menneestä kaudesta ja kasvatti joukkuetta entistä enemmän "yhteen". Joukkueen toimihenkilöile reissu oli mieluisa ja kaikki voimat mitä oli, reissulle jätettiin. Reissulle jäi myös joukkeenjohtajan jo viikon hyvin palvellut Citroen, mutta kuten "Tami" Tamminen on aikoinaan todennut: "Mikään saavuttamisen arvoinen ei tule helpolla." Ja näinhän se on. "Citroen on pieni hinta näin isosta kassillisesta kokemuksia." totesi joukkueenjohtaja Katariina Saarinen vaihtaessaan autosta toiseen.

Seuran uusimmat