A, Nuorten aluesarja, lohko 2

Vaps Vammala - Lätkä

Sastamalan jäähalli

EJL A:lle ensimmäinen tappio

Lätkä A lähti sunnuntaina kohti Sastamalaa pelaamaan Vapsia vastaan ensimmäisen kierroksen päätösottelua täydellä neljän kentän rosterilla. Oman pikantin mausteensa toivat pukukopit , jotka 1988 rakennetussa hallissa sijaitsivat ulkotiloissa. Kumimattoja pitkin perinteisesti halliin marssittiin.

Peli alkoi Lätkän kannalta hyvin, sillä pelikiellossa oli pelattuna 1.59, kun Viljami Valtasen syötöstä maalin eteen, pääsi Niki Mutta siirtämään vierailijat 0-1 johtoon. Jatko ei kuitenkaan sujunut pelikirjan mukaan. Kotijoukkue oli selvästi paremmalla luistilla ja asenteella liikkeellä. Tasoitus 1-1 :een syntyi ylivoimalla ajassa 7.55. Lätkällä oli vaikeuksia saada avauspeliä ja syöttöketjuja eteenpäin, kun vastustaja liikkui koko kentän alueella aktiivisesti. Muutamia paikkoja kuitenkin saatiin aikaiseksi, mutta laukaukset suuntautuivat suoraan päin maalivahtia. Kesken Lätkän hyökkäyksen tuli siniviivalla kiekon menetys , josta kotijoukkue pääsi 2-1 ylivoimalla lyömään taululle 2-1 lukemat ajassa 15.31. Pari minuuttia edellisestä ja jälleen oli kiekko Lätkän verkossa siirretyn rangaistuksen aikana. Erätauolle Vapsin johtaessa 3-1 lukemin. Torjunnat Vaps 15 ja EJL 13 koppia.

Toisen erän alku oli ihan hyvää yritystä Lätkältä, mutta kun on maalintekopeli kyseessä niin paikoista pitäisi niitä myös tehdä. Pieni turhautuminen johti erän puolivälin paikkeilla Lätkän jäähysumaan, josta kotijoukkue sitten rankaisi kahden miehen ylivoimalla. Peli 4-1 :een ajassa 34.49. Lätkällä oli myös erän loppupuolella useita paikkoja tehdä kavennusmaali, mutta vastustajan maalivahdin ohittaminen ei vaan onnistunut. Torjunnat Vaps 15 ja EJL 10.

Kolmatta erää oli pelattu 42.36 , kun peli oli käytännössä ohi. Vaps siirtyi jo turvallisen tuntuiseen johtoon ja Lätkän yritykset olivat yhä enemmän yksilösuorituksia kuin mitä joukkuepelaamisen käsikirjassa kerrotaan. Erän puolivälissä kotijoukkue sai rangaistuslaukauksenkin, jonka Lätkän maalilla pelannut Henri Raitanen kuitenkin torjui. Lopullinen niitti tuli ajassa 57.03, kun Lätkä pelasi kahden miehen ylivoimaa ja purkukiekon perään säntäsi kaksi Vapsin pelaajaa. Lätkän pelaajat ilmeisesti odottelivat pitkän kiekon vihellystä, sillä kotijoukkueen pelaajat saivat kaikessa rauhassa pistää kiekon tyhjään maaliin. Kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen maalinteossa ja voitti ottelun selvin 7-1 lukemin. Tappio oli Lätkälle ensimmäinen tässä sarjassa. Tänään ei onnistunut Lätkältä oikein mikään paitsi se, että tehtiin vastustajan veskarista todella hyvä. Vaps yhteensä 44 koppia ja Lätkä 33 torjuntaa. Tappiosta huolimatta Lätkä jatkaa sarjakärjessä, mutta tunnelma takana tiivistyy. Lätkän seuraava peli on sunnuntaina 28.10, jolloin matkataan KJK.n vieraaksi Kankaanpäähän.